MikoAndras.hu

Mikó András

Rövid leírás

Jó ideje foglalkozom többek között weboldalak készítésével szabadidőmben, a jelenlegi megoldással az ismert mondás ellen szeretnék tenni: “A cipész cipője szinte mindig lyukas”.

Ezenkívül szeretnék teljes értékű leírásokat közzétenni olyan programozási megoldásokról, amikkel kapcsolatban elvétve, hiányosan vagy egyáltalán nem jelent meg segédlet magyar nyelven.

Miért kell mindez magyarul?
Igen, tudom és is, a számítástechnika alapnyelve ma az angol, viszont én Neumann Jánostól származtatom a ma elérhető számítógépeket, így nekem az a természetes, hogy az Ő anyanyelvén is legyenek elérhetőek a programozáshoz szükséges dokumentumok.

Miről jutott eszembe?
Sok esetben a programozásban elérhető lehetőségek, funkciók leírásai már a készítőnél sem teljesek, az esetek nagy százalékában a megvalósítani kívánt megoldás és az elérhető lehetőségek közötti szükséges/megfelelő átfedés meghatározásához időt és energiát emésztő teszt-eseteket kell kitalálni, generálni és lefuttatni. Ettől a – néha don Quijote erőfeszítéseit megszégyenítő – munkától szeretném megóvni azokat, akik hasonló cipőben járnak, mint sokszor én.

Ez egy újabb GyIK/Hogyan-gyűjtemény lesz?
Nem, a cél itt nem az, hogy egy leírást adjak arról, hogyan kell pl. ‘táblázatok használata nélkül honlapot építeni’, ilyenből és hasonlóból van épp elég. Az én célom az, hogy leírjam hogyan oldottam meg a munkáim során megismert problémákat az addig szerzett tapasztalattal, valamint teljes(ebb) leírást próbáljak adni a felhasznált funkciókról.

Milyen környezetben programozok?
Idilli, festői környezetben :] Ez ebben a formában nem a várt válasz lenne. Főként PHP + MySQL, kiegészítve mindazokkal a nyelvekkel, amik honlapkészítésnél előfordulhatnak (HTML, XML, DHTML, XHTML, JavaScript, …) Ezenkívül megfordult a kezem alatt több ‘Visual Basic for Application’ megoldás (Excel, Access), valamint C++ és Java kód is.

Comments are currently closed.