MikoAndras.hu

Mikó András személyes oldalai

WordPress – Google ‘plus one’ Gomb

Sokáig kerestem egy jó Google+ plugint WordPress blogmotorhoz, és nem igazán sikerült olyant találni, ami megfelelt volna minden elvárásomnak. Éppen ezért átalakítottam egyet, mivel a GPL erre lehetőséget biztosít. A plugin eredetileg a Techlunatic oldalairól származik és Rohan Pawale keze munkája.

Az új verzió letölthető: Google (Plus One) Button WordPress plugin by kms.

A bővítmény a WordPress.org-on: Google (Plus One) Button by kms on WordPress.org.

UPDATE: Az 1.3.2 verzió kijavítja a főoldalon megjelenő egymásralapolt gombok hibáját. Amenniyben bal oldalon úszó gombot jelenítünk meg a főoldalon, az most már csak egy példányt generál, a honlap url-jével, nem pedig a bejegyzésekével.

UPDATE: Az 1.3.1 verzió új nyelvi állománnyal gazdagodott a német felhasználók örömére. Ezzel jelenleg három nyelven jeleníthető meg az admin oldal.

UPDATE: Az 1.2.1 verzió kijavítja a plugin főoldalon tapasztalható hibáját. A megjelenített gombok ugyanarra az URL-re, a honlap domain-jére, és nem az egyes bejegyzésekre mutattak.

Nézzük meg, mit is rejt magában.

Észrevétlenül integrálja a Google+ gombot a blogba.

Nagy segítséget jelent mindenkinek, aki ódzkodik attól, hogy bitekkel piszkolja be a kezét, és ezért nem tett fel eddig G+ gombot a blogjára. Vagy aki szereti bepiszkolni a kezét, de mégis jó hasznát tudja venni egy beállításokat segítő felületnek, amellett, hogy a teljes konfigurálási szabadságot sem kívánja feladni. Ezek után lássuk a lehetőségeket részletesen

Telepítés után a Beállítások menüben megjelenik egy új menüpont, innen érhetjük el az összes beállítási lehetőséget, amivel módosítani tudjuk a gomb kinézetét.

Megjelenés

Google+ beállítások első rész: alapbeállítások

Megjelenési módok közül négyet választhatunk, ez az alábbiak szerint változtatható:

Normál Kicsi Közepes Magas
Normál méretű gomb Kis méretű gomb Közepes méretű gomb Magas méretű gomb

A gomb kinézetét befolyásolja még, hogy szeretnénk-e számlálót látni mellette a buborékban, vagy csak a gombot akarjuk kihelyezni az oldalra.

Google+ beállítások második rész: számláló

A megjelenítő oldalak kiválasztása

Lehetőség van a G+ gombok főoldalon elhelyezésének, illetve a bejegyzések részletes oldalán való megjelenítésének megadására. A kettő egymástól független, de egy adott bejegyzéshez tartozó G+ gomb a főoldalon és a bejegyzés oldalán is ugyanazt a számot fogja mutatni.

A gomb bejegyzéshez képest történő elhelyezése

Google+ beállítások első rész bővítve

Megjeleníthetjük a bejegyzés fölött vagy alatt, illetve ezen a két helyen egyszerre. Ezenkívül lehetőségünk van “úszó” módon megjeleníteni, vagy egy konkrét ponthoz rögzíteni az oldalon belül. Az úszó mód kiválasztása esetén az alsó részen újabb beviteli mezők válnak láthatóvá.

Felső és alsó térköz

Google+ beállítások negyedik rész: térközök

A térközök megadhatók százalékos, képpont vagy egyéb – css-ben érvényes – formában is.

Gomb helyzete

Fix: a gomb a böngésző keretéhez van rögzítve, nem mozdul el az oldal görgetése esetén sem.

Abszolút: a gomb az oldal bal felső sarkához van rögzítve, és így együtt mozog a tartalommal görgetés esetén is.

Egy kis SEO

A gombot megjelenítő JavaScript-et kérhetjük az oldal aljára, ezzel a lényeges tartalom hamarabb kerül betöltésre, és így plusz pontokat nyerhetünk a stopperrel böngészőknél.

Google+ settings harmadik rész: JavaScript SEO

Kézi elhelyezés

Végül egy kis csemege azoknak, akik szeretik maguk állítgatni a sablon-t és pixelre pontosan meghatározni, mi hova kerüljön. Ha tetszik a beállításokat segítő felület, de nem szeretnél ezért feladni olyan dolgokat, mint a saját magad által meghatározott elhelyezés, egyszerűen álítsd a gomb helyzetét “kézzel elhelyezni”-re, és illeszd be a <?php rp_gpo_share(); ?> kódot oda, ahol a gombot szeretnéd látni.

Kis extra az előző verzióhoz képest

Amennyiben esetleg nem tetszik a nyelvezet amit használtam, vagy akár szeretnéd más nyelven beszélő ismerősöddel is megosztani, a plugin könyvtárában a languages alatt találsz aktuális fordítást az összes szöveges elemmel.

Az új verzió letölthető: Google (Plus One) Button WordPress plugin by kms.

Jó szórakozást!

, , ,

Comments are currently closed.

One thought on “WordPress – Google ‘plus one’ Gomb